Friday, September 16, 2011

At Last! My grape tree is in bloom!



It's been nearly 1 1/2 years since I bought the grape tree. At last, she finally made it and I'm so exited to see the verdict! Don't care about the taste much. hehehe!
Will upload the photo again.

14 comments:

  1. Due to heavy rain, all the buds been washed away and what's left is my frustration.....
    Good thing is I know this tree can produce grapes. :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,

    Tuan nak tanya sket, saya memang selalu mengikuti blog tuan yg menarik ni. cuma saya confius di mana tuan letak sand gravel filter tuan kat kolam tu?

    ReplyDelete
  3. As salam

    Untuk pengetahuan tuan, sand gravel yang saya buat tu saya tak pakai kerana sebab2 tak muat nak letak blakang kolam tu.Rugi jee beli, tong tu saja dah rm50, piping etc..

    ReplyDelete
  4. Ooo patut la puas duk pikiaq tang mana.. ok dah terjawab kemuskilan tu. So kalau cm tu x perlu letak filter tu pn x pa la kan. Baru ngah plan Nak bina kolam sendiri based on step2 yg tuan
    tunjukkn. Thanks really good info for newbies

    ReplyDelete
  5. Bro boleh tgk filter yg saya buat kat sini, ada gambarnya.ada 2 filter jee.tak cukup ruang.

    http://kolamikanhiasan.blogspot.com/search?updated-max=2011-05-03T23%3A10%3A00-07%3A00&max-results=7

    ReplyDelete
  6. bro ada pi melawat ladang anggur kat perlis baru ni dia bagi tau anggur ni x mau kena hujan baru bleh berbuah teruih...120 hari di perlukan dari mencantas semua daun sehingga boleh di petik

    ReplyDelete
  7. oww...thanks bro. memang ari tu kena hujan. No wonder buah dia tak keluaq dah! kena ubah port ler macam ni. Sayang sungguh!

    ReplyDelete
  8. Salam tuan....
    Menarik membaca blog tuan. Sy ada minat utk buat kolam hiasan... tips2 yg tuan berikan sememangnya berguna... tp sy nk tanya sikit.... boleh ker kita buat kolam atas lantai ini kerana rumah saya intermediate.. so mmg xder tanah utk korek2 ni...

    ReplyDelete
  9. salam....takda masalah.As long you know the concept dan flow dia.

    ReplyDelete
  10. salam....takda masalah.As long you know the concept dan flow dia.

    ReplyDelete
  11. ooo.... tqvm.... so mcmana nk buat BD sbb tile sy rata...

    ReplyDelete
  12. Tuan boleh refer post ni :

    http://kolamikanhiasan.blogspot.com/2011/02/gravity-fed-explaination.html

    Maknakata you kena layer tile tu dgn tanah sikit(nipis je utk kemudian hari supaya tak lekat kat tile). The rest just like I did. That's why kita kena tahu dulu konsep dan flow dia serta perancangan yang teliti. :)

    ReplyDelete
  13. pond liner diperlukan atau tidak...

    ReplyDelete
  14. tak perlu rasanya.buat dinding kolam,letak tanah sikit, layered dgn simen(jgn lupa letak BD skali tu)hehehe

    ReplyDelete