Friday, February 26, 2010

FILTER UPDATE

Pada mulanya aku nak buat sand gravel filter kat blakang utk air terjun. Tetapi bila dah settle, kolam ni aku tanya jiran aku (dia memang keje buat kolam ikan ni), dia bagi suggestion kat aku suruh pakai 2 filter yg aku konritkan tu jee. Lagi pun kolam aku katanya tak besar mana, cukup.

Sand gravel filter tu pada sapa2 yang nak buat kolam stail semulajadi yang ada air terjun turun tu elok sangat pakai jenis ni. kalau sapa berminat, boleh aku lukiskan. he!he! (charge RM2 masuk dalam a/c)

nanti aku upload sistemnya...tunggu!!!!!


Gambor baru ambik smalam (10 MAC 2010)


Tunggu nak pelicin & varnis jee kayu pelantar dan penutup SC nih


Ni akan jadi wier yg akan mengalir dari atas scraftstone tgh2 tu


95% dah siap..aku tak pasang lagi wier tu


Kebetulan jiran aku mai smalam, terang gambonya, dan aku snap kat umah dia..nanti ada wall/pagar takder ler sakit sgt mata memandang. he!he!

3 comments:

  1. salam bro...

    perghhh...kagum giler aku. hang punya kolam look like professional yang buat. hehehe...pas ni boleh prosah rumah aku lak nuuu...

    ReplyDelete
  2. he!he! Aku dgn hang sama ja...keje dalam air con, dok pegang keyboard ngan pen manjang...

    Bila lagi hang nak prosah buat kolam rumah hang tu...Aku boleh tolong..tolong tengok!keh!keh!

    ReplyDelete