Wednesday, December 8, 2010

Peeble wash

Kelmarin aku ada beli ready mix peeble wash utk pelantar aku. So this is it!



Ini adalah ready mix peeble wash yang aku maksudkan... It's quite expensive, RM 180 satu tong dan mampu utk 25 kaki persegi,


Ini adalah mixture yg perlu digaul bersama peeble wash tu.







Ini aku try test cuba......senang sesangat buatnya...aku garenti sapa2 yang ada basic perata simen mesti buleh buat punya!!!!Even wife aku rasa buleh buat..errr takyah ler..he!he!

For those yang ingin belajar camna nak buat...boleh tanya...cuma siap duit jee..

4 comments:

  1. nape xbeli pebble stone jer?
    25kg>>rm14 + 6 cedok simen.

    ReplyDelete
  2. Tak konpiden buat, so pilih yang paling senang nak DIY. So far, yang ni paling mudah buat...tak perlu bancuh simen, lap, sental dgn berus etc..
    kalau ada masa nak try jugak pakai simen tu..nak belajar buat, rasanya lebih kurang jee tapi perlu extra work.

    kat sini mahal sikit batunya, 25 hinggit satu beg,rasanya beso beg top soil tu jee kot???
    Jiran aku ada buat jugak skrang ni, tu yg tahu $$$ dan katanya lebih kurang jee overall cost.

    Yang ready mix ni senang, cuma gaul dgn gamnya, tampal..siap dan tak mengotor /merengsakan tangan.he!he! promote!promote!

    Mahal sikit tapi kerja senang dan puas hati pasal finishing nampak macam tukang yang buat walaupun kita first timer buat. lagipun kerjanya memang cepat, 15 minit jee aku buat lepas balik keje. pastu sambung pulak. yang best dia takde line sambung yg dah kering tu.

    ReplyDelete
  3. kene cat x gune sealant?
    aku rase kalo cat gune pebble sealant bertambah cantik pebbles tu.(berkilat)

    aku rase kalo gune ready made pebbles ni sesuai untuk decorative je kot.sebab nipis sgt.kalo selalu pijak bleh merekah.

    aku tgh survey gak ni nak mem'pebble'kan pond tepi umah aku tu.

    tp under contruction lagi.

    furthermore, mane nak beli cap untuk bottom drain tu?aku pkai pipe size 4".

    ReplyDelete
  4. bottom drain cap tu aku pakai yang tutup corong paip yang selalu orang letak utk paip bagi bau keluar tu...errr apa namanye. nanti aku post gambarnya. Works well.

    ReplyDelete