Wednesday, December 1, 2010

PELANTAR D.I.Y

Malam tadi aku merajinkan diri dgn kerja2 kontrak(bancuh simen etc. Tupun dek kerana mem besar dah bagi hint.

Kayu tu aku double layeredkan dgn shelek, dan kayu2 ni akan di letakkan jarang2, di mana peeble wash akan jadi frame. Herm..Tema akan jadi rojak kali ni..Bali and modern style...hopefully..

So far, kos semuanya baru RM152. kayu (110 kaki)@ RM110 + shelek RM 32 + bata simen RM 10. Simen dah pasir balance2 projek2 lepas.

So, this is only the mock sebelum kayu dipaku dan simen di pebble washkan. he!he!

P/S: mutu gambar meng"hampeh"kan kerana hanpon "cap ayam" jee.









UPDATE PELANTAR







Actually dah siap nak pelantar kedua yang besar tu,tapi last night tetiba kepala pusing...macam mabuk laut, so terpaksa "halt" sekejap projek malam tadi.
Furthermore, pasir dan adhesive habis!!!!!! Balik Melaka ni nak singgah Sg Buloh la, nak cari pasir..sana katanya murah compare dgn nursery etc. (hope so)

3 comments:

  1. salam,pelantar tu guna kayu ape yer?boleh ke guna kayu biasa jual kt kedai hardware tu? atau kena guna jenis kayu tertentu yg boleh tahan hujan panas?

    ReplyDelete
  2. Salam, sori ada masalah nak reply..saya tanya pekerja hardware then dia rekemenkan kayunya (nama kayunya tak ingat).So, saya cadangkan tanya pekedai harga/kayu yang kita mampu nak beli, saya punya kayu,saya mintak tolong brader tu rekemen kayu yang tak mahal mana tapi boleh tahan hujan dan panas. Banyak di hardware2.
    Conclusion: Tanya...tanya...tanya... :)

    ReplyDelete
  3. tq..atas info. saya pun teringin nak buat dek cam tu..

    ReplyDelete