Saturday, November 27, 2010

carpenting

Lama jugak tak posting ni

Last 2 weeks, aku ada buat para utk pokok anggur dan hasilnya segini jee la. Projek ini baru half way, tak sambung abih lagi kerana simennya..yarabbi memang keras sungguh, patah paku simen, drill tak lut.

Tadi baru jee beli kayu utk buat pelantar kat tepi kolam tu. Esok baru buleh amik pasal tak depa tak ketam lagi. nak kena shelek lagi, aku beli shelek yg mahal sikit, 1 liter RM 30++ kerana kayu ni akan berjemur dan berhujan.. harap2 tahan lama.InsyaAllah!

Macam biasa, buruh2 import sedang "buat kerja" mereka dan...sebagai mandor, den nengokkan jee pasal dok pikir, lepas ni jenuh nak menyental.





Pokok anggur ni tgh galak nak "memanjat", sebab tu laa rasa tiba masa aku "terpaksa" buat utk temporary.





Best jugak ada pokok malberi ni..buahnya beso2 jugak





will update soon...with photos & videos "cap ayam"








3 comments:

  1. Petang smalam baru aku realize yang kualiti air kolam ni tiba2 jernih mendadak. memang clear, sampai nampak dasar. Aku pun heran sampai skrang, adakah disebabkan oleh bakteria yg aku beli dah membiak, atau kerana cuaca,atau kerana aku dah tambah matt lebih, kerana air hujan etc...blur!

    ReplyDelete
  2. salam,

    bro,nak tanyer sket, material ape yg bro letak kat area tengah2 air terjun 2?
    nmpk mcm plastic. ape ek?
    ader kolam yg wat air lalu kat situ kan?
    brape rm n ape namenye?

    ReplyDelete
  3. salam, sori, baru balik drp family vacation di Melaka.Dah brapa kali nak reply,ada masalah dgn internet kot.

    So, material tu solid stone, nampak macam granite sikit. Regenya RM5 satu, tak sampai skaki pun, lebar 8 inci kot. Memang air akan lalu situ tapi tak sempat nak buat lagi...mem besar pun dah sound banyak kali tu..

    Banyak dijual dikedai2 landskaping atau kedai jual batu2. klu ada kedai jual peeble stone, rasanya adalah, insyaAllah.

    ReplyDelete